Байерн Мюнхен се наложи над Борусия Дортмунд с 4:2 на Алианц

...
Байерн Мюнхен се наложи над Борусия Дортмунд с 4:2 на Алианц
Коментари Харесай

Вдъхновен Байерн отнесе Борусия Дортмунд в дебюта на Тухел

Байерн Мюнхен се наложи над Борусия Дортмунд с 4:2 на „ Алианц Арена “ в дерби мач от 26-ия кръг в Бундеслигата. Дебют отпред на баварците направи новият старши треньор Томас Тухел, който изведе отбора до първото място във краткотрайното класиране с актив от 55 точки, след триумфа в „ Дер Класикер “, до момента в който Борусия Дортмунд е на 2-ро място с две точки по-малко.

Попаденията за Байерн Мюнхен бяха на Дайо Упамекано, Кингсли Коман и Томас Мюлер, който се разписа на два пъти още през първото полувреме. Двете попадения за „ жълто-черните “ бяха дело на Емре Джан от дузпа и на Доньел Мален.
 
Двубоят стартира с напън от страна на Байерн. Дайо Упамекано се опита да изведе Лерой Сане зад тила на защитата на Борусия Дортмунд в 13-ата минута. Грегор Кобел съумя да изпревари офанзивния футболист, само че не съумя да уцели топката и да я почисти. По този метод Упамекано стана създател на първото попадение в дуела, откакто топката мина голлинията.

Йозуа Кимих центрира от корнер в 18-ата минута. Около точката за осъществяване на дузпа Матайс де Лихт смъкна с глава за Томас Мюлер, който чукна топката във вратата на Дортмунд, с цел да може да удвои задатъка на Байерн.

Лерой Сане лиши топката и навлезе към центъра на игрището, след което шутира от към 20 метра, само че Грегор Кобел отрази. Последва добавка от страна на Томас Мюлер, която направи резултата 3:0.

Само пет минути след подновяването на играта през второто полувреме, Лерой Сане навлезе отдясно към центъра на игрището и изведе Кингсли Коман зад тила на Ханес Вол. Така французинът прати топката за четвърти път във вратата, защитавана от Грегор Кобел.

Ерик Максим Чупо-Мотинг вкара със задна ножица в 59-ата минута, само че голът не бе зачетен поради засада на нападателя на Байерн Мюнхен.

Две минути по-късно Томас Мюлер бе открит от собствен съотборник в наказателното поле и шутира, само че топката прелетя над напречната греда.

Серж Гнабри изрита неприятелски играч в своето наказателно поле в 72-рата минута, поради което Борусия Дортмунд получи правото да извърши дузпа. Емре Джан се нае с осъществяването и макар че Ян Зомер му хвана ъгъла, не съумя да отрази.

Джамал Мусиала бе изведен зад тила на защитата на Дортмунд в 83-ата минута. Германският национал овладя и шутира, само че Кобел отрази по впечатляващ метод.
 
Доньел Мален проби по лявото крило, след което направи двойно подаване с Рафаел Гереро в 90-ата минута. Нидерландският национал шутира отблизо разстояние, с цел да върне още един гол за Борусия Дортмунд.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР